U bevindt zich hier: Home Waarom?

VNU, Postnl, PCM, Robeco, marketing manager Margriet, plaatsvervangend hoofd DMshops, senior category manager, allemaal bedrijven en functies die mij tot een belangrijk inzicht brachten. 

Het inzicht dat de mens zijn beperkingen heeft, dat hij natuurlijke grenzen kent, die niet of nauwelijks zijn te passeren. In eerste instantie dachten we deze "tekortkomingen" te kunnen compenseren. De wervende teksten van de vele trainingsbureau's ten spijt, het meeste zaad dat zij hebben gezaaid, is op de rotsen terecht gekomen.

Het mag dus anders, niet proberen te compenseren of te trainen wat er niet is, maar benutten wat een mens meebrengt, van nature meebrengt. Wie is hij of zij als mens, wat is zijn of haar persoonlijkheid, wat zijn zijn of haar aangeboren vaardigheden (talenten zo u wil).

De Slinger van Eigenheid staat voor deze verschuiving. Van de blik naar buiten naar de blik naar binnen, van betrappen naar benutten, van "wat wordt verlangd" naar "wat breng ik mee". Managen is dan niet het ontdekken van onvolkomenheden, het geven van zesjes en sturen op verbeteringen. Het is een dagelijkse zoektocht waar en hoe de medewerker het sterkst tot zijn recht komt.

Verschuiven en dus veranderen is niet altijd makkelijk en pijnloos. Ik heb in menig boardroom verkeerd, talloze MT-vergaderingen over- en beleefd en menig medewerker tegenover mij gehad. Ik ken het front, ik ken de loopgraven en hun onbeweeglijkheid. Mijn missie 'van betrappen naar benutten' is daarom niet altijd eenvoudig, mijn marsroute bestaat soms uit ongebaande en minder toegankelijke paden.

Mijn talenten zijn luisteren, begrijpen en doorzien. Mijn middelen creatief of bewezen. Mijn overtuigingen sterk. Mijn energie is omvangrijk. En derhalve mijn vertrouwen groot dat ik een verschil kan maken voor mensen, teams en daarmee voor organisaties.

Meer weten? Afspraak voor een verkennend gesprek? Mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 06 52 611 378.

Van mijn hand zijn twee boeken verschenen "Ik ben er klaar mee" en "Barbapapa-ondernemers"

 

 

team.jpg