U bevindt zich hier: Home Sessie Teamleden: Dit zijn wij

Voor wie
Voor teams en hun leden die elkaar op een dieper niveau willen leren kennen. Voorbij de naam van echtgenoot en kinderen, de laatste vakantie of favoriete broodje in bedrijfskantine. Zij willen inzicht in de persoonlijke voorkeuren en behoeften van hun meest directe collega’s. Inzichten die leiden tot begrijpen, van begrijpen naar begrip, van begrip naar een betere en prettigere samenwerking.

Wat gaan we doen
Van elk teamlid wordt het persoonlijkheidstype aan de hand van een vragenlijst en een daarop volgend gesprek vastgesteld. Elk teamlid ontvangt een uitgebreide beschrijving van zijn of haar persoonlijkheidsprofiel.

Tijdens de teamsessie doen we het volgende;

Korte introductie en terugblik op de gevoerde gesprekken.
Wederzijdse inschatting; teamleden schatten het persoonlijkheidstype in van de overige leden.

Team-analyse;

Verdeling van de voorkeuren,
Krachten en valkuilen van het team,
Persoonlijke behoeften van elk teamlid gegeven haar/zijn voorkeuren.
Verschillende persoonlijkheidstypen leiden tot verschillende temperamenten;
hoe communicatief aan te sluiten op de verschillende temperamenten 

Het resultaat

Door het delen en inleven in elkaars typen ontstaat inzicht in de voorkeuren en benaderingen van de verschillende aanwezige typen en wat de ‘natuurlijke’’ behoeften van elk teamlid zijn.

Taken binnen het team kunnen worden verdeeld naar ‘passend bij de persoon’. Wetend tot welk temperament de collega behoort, kan elk teamlid zijn communicatie naar andere team- en organisatieleden effectiever maken.

Ten slotte kan bij vacatures binnen het team worden bepaald aan welk (persoonlijkheids)type de meeste behoefte is; welk type heeft de meest toegevoegde waarde.

team.jpg