U bevindt zich hier: Home Coaching: Ga doen wie je bent!

Voor wie

Voor iedereen die graag wil werken vanuit wie hij of zij is. Geen geweld wil doen aan de eigen persoonlijkheid, talenten en ervaring. Om de containeruitdrukking “in zijn kracht wil staan” maar eens te gebruiken. Maar wat is die kracht dan precies? Wat dient te worden benut en te worden beschermd? Hoe blijf je overeind in een wereld die veel vraagt en eist? Dit zijn zo enkele overwegingen die je bezig kunnen houden. Door de coaching “Gaan doen wie je bent” zal dit voor jou duidelijk worden.

Wat gaan we doen

We gaan in gesprek en beginnen met het kaart brengen van wie jij bent. Dat doen we aan de hand van een veel gebruikt persoonlijkheidsmodel; de MBTI. Dat vormt de basis van de coaching. Want wie weten je bent, is voor een groot deel weten wat je kan.

Dan stellen we vast wat je huidige functie van je vraagt en welke doelen je wil bereiken. Liggen functie en doelen in lijn met wie jij bent en wat jij kunt? Dat wat je kan, moet je vooral blijven doen en meer gaan doen. Doelen vragen strategieën. We stellen de strategieën vast hoe jij je doelen bereikt. Sommige taken binnen je functie kosten wellicht moeite, voorzien niet of nauwelijks in jouw behoeften. Toch moeten ook deze taken gebeuren. Met de juiste technieken gaat je dat lukken. De technieken worden vastgesteld en getraind, daar waar nodig.

Technieken en strategieën die ervoor zorgen dat je jouw doelen bereikt, dat je talenten worden benut en je eigenheid wordt beschermd.

En niet onbelangrijk, wat vind jij belangrijk in je werk. Deze waarden houden we aan tegen de functie, de managementstijl en de bedrijfscultuur. Heb je waardevol of ‘waardeloos’ werk?

Wat is het resultaat

Je gaat naar je werk met een diep besef van je eigen kracht en wat het werk moet opleveren. Je weet welke taken goed bij je passen, waar je goed in bent. Welke taken je moeite kosten en hoe je met deze taken moet omgaan. Je weet hoe je jouw eigenheid moet bewaken.

wijsheid-1007_3.jpg