Dezelfde waarden nastreven

Zijn de beste dagen op het werk niet de dagen dat je met collega's samenwerkt die dezelfde waarden nastreven in plaats van dezelfde normen.

U bevindt zich hier: Home Blog De naarbuiten-mens; laten we praten!

De psycholoog Jung geeft vastgesteld dat mensen aangeboren voorkeuren hebben. Deze voorkeuren typeren mensen. Ik wil graag een aantal van Jungs inzichten in de aangeboren, menselijke voorkeuren met je delen.

De naarbuiten-mens; laten we praten!

Wist je dat mensen op verschillende manieren energie krijgen? De één door zich regelmatig terug te trekken, de ander door veelvuldig en intensief met anderen te communiceren. De uitdrukking ‘never a dull moment’ is op dit laatste type van toepassing.

Deze naarbuiten-mensen springen altijd in het oog. Tijdens overleggen en vergaderingen nemen zij het initiatief en dagen ook anderen uit zich uit te spreken. Daar waar de actie is, zijn zij ook te vinden. 

Graag willen zij de tijd en de gelegenheid krijgen om zaken door te praten. Communicerend met anderen komen zij tot hun ideeën. Sneller de telefoon gepakt dan een email geschreven. Wil je hun aandacht, doe dan iets, kom in actie. En vergeet niet bij dit type aandacht te geven. Zij weten zich graag gehoord.

Op het moment dat je als organisatie de naarbuiten-mens de ruimte geeft, krijgt u daar veel voor terug; actie, enthousiasme en gedreven teamplayers die de vaart er in houden.

Jack-Welch-Quotes-2-1024x421.jpg