Zijlijn staan

Hoeveel trainers heb jij langs de zijlijn staan die roepen dat je moet afspelen, terwijl jij het liefst nog een mannetje passeert?

U bevindt zich hier: Home Blog De werkelijkheids-mens; geef me de kaders.

De psycholoog Jung heeft vastgesteld dat mensen aangeboren voorkeuren hebben. Deze voorkeuren typeren mensen. Ik wil graag een aantal van Jungs inzichten in de aangeboren, menselijke voorkeuren met je delen.

De werkelijkheids-mens; geef me de kaders.

Wist je dat mensen op verschillende manieren naar de wereld kijken? De één door zich steeds af te vragen wat er allemaal mogelijk is, de ander door te willen weten wat het is. De uitdrukking ‘the devil is in the detail’ typeert deze laatste soort mensen.

Deze werkelijkheids-mensen laten zich geen citroenen voor bananen verkopen. Uiterst kien op de waarheid en een goed oog voor de details. Kritisch op al te wilde plannen die ze met gerichte vragen kunnen ontleden naar dat ene antwoord; het is haalbaar of niet. 

Graag willen zij heldere kaders en uitgangspunten. Zullen dan ook niet rusten voor dat aan deze sterke behoefte is voldaan. Kom bij hen niet aan met mooie praatjes, maar schets een helder en realistisch beeld van de toekomst. Appeleer aan hun ervaringen om tot een oplossing te komen.

Op het moment dat je als organisatie de werkelijkheids-mens de ruimte geeft, krijg je daar veel voor terug; nauwgezette uitvoering van de taken, het nemen van eigen verantwoordelijkheid en een nuchtere kijk op zaken.

Ghandi.jpg