Verschil te maken

Sterker nog, wat ik elke dag doe, is het verschil te maken op basis van waarden die ik van belang acht, waarden die ik als mens meebreng, ik doe wat ik ten diepste ben."

U bevindt zich hier: Home Blog De werkelijkheids-mens; geef me de kaders.

De psycholoog Jung heeft vastgesteld dat mensen aangeboren voorkeuren hebben. Deze voorkeuren typeren mensen. Ik wil graag een aantal van Jungs inzichten in de aangeboren, menselijke voorkeuren met je delen.

De werkelijkheids-mens; geef me de kaders.

Wist je dat mensen op verschillende manieren naar de wereld kijken? De één door zich steeds af te vragen wat er allemaal mogelijk is, de ander door te willen weten wat het is. De uitdrukking ‘the devil is in the detail’ typeert deze laatste soort mensen.

Deze werkelijkheids-mensen laten zich geen citroenen voor bananen verkopen. Uiterst kien op de waarheid en een goed oog voor de details. Kritisch op al te wilde plannen die ze met gerichte vragen kunnen ontleden naar dat ene antwoord; het is haalbaar of niet. 

Graag willen zij heldere kaders en uitgangspunten. Zullen dan ook niet rusten voor dat aan deze sterke behoefte is voldaan. Kom bij hen niet aan met mooie praatjes, maar schets een helder en realistisch beeld van de toekomst. Appeleer aan hun ervaringen om tot een oplossing te komen.

Op het moment dat je als organisatie de werkelijkheids-mens de ruimte geeft, krijg je daar veel voor terug; nauwgezette uitvoering van de taken, het nemen van eigen verantwoordelijkheid en een nuchtere kijk op zaken.

o-OUTSIDER-570.jpg