Zijlijn staan

Hoeveel trainers heb jij langs de zijlijn staan die roepen dat je moet afspelen, terwijl jij het liefst nog een mannetje passeert?

U bevindt zich hier: Home Blog De mogelijkheids-mens; geef me de ruimte.

De psycholoog Jung heeft vastgesteld dat mensen aangeboren voorkeuren hebben. Deze voorkeuren typeren mensen. Ik wil graag een aantal van Jungs inzichten in de aangeboren, menselijke voorkeuren met je delen.

De mogelijkheids-mens; geef me de ruimte.

Wist je dat mensen op verschillende manieren naar de wereld kijken? De één door te willen weten wat het is, de ander door zich steeds af te vragen wat er allemaal mogelijk is. De uitdrukking ‘stilstand is achteruitgang’ typeert deze laatste soort mensen.

Deze mogelijkheids-mensen dagen de status quo altijd uit. Snel schakelend en mogelijkheden zien die anderen vaak ontgaan. Ideeën en plannen komen hen als vanzelf aangewaaid. Oplossingen zijn snel bedacht. 

Graag willen zij een overall plaatje. Geen details en kaders maar een iets wat nog ruimte laat voor een eigen invulling. Dicteer niet, maar geef een richting. Het verleden is voor hen niet interessant, het is de toekomst die telt.

Op het moment dat je als organisatie de mogelijkheids-mens de ruimte geeft, krijg je daar veel voor terug; ideeën, oplossingen, onverwachte invalshoeken en dat alles gericht op de toekomst.

wijsheid-1007_3.jpg