U bevindt zich hier: Home Blog De ratio-mens; wat draagt bij aan het resultaat?

De psycholoog Jung heeft vastgesteld dat mensen aangeboren voorkeuren hebben. Deze voorkeuren typeren mensen. Ik wil graag een aantal van Jungs inzichten rond aangeboren, menselijke voorkeuren met je delen.

De ratio-mens; wat draagt bij aan het resultaat?

Wist je dat mensen op verschillende manieren beslissingen nemen? De één door zich te verplaatsen in de situatie, de ander door de weg van de logica te bewandelen. De uitdrukking ‘recht door het midden’ typeert deze laatste soort mensen.

Deze ratio-mensen hebben het vermogen zich buiten een situatie te plaatsen. Stellen veel vragen om een objectief beeld te krijgen. En nemen niets voetstoots aan. Het zijn met name de vaardigheden van de ander die hen interesseren.

Graag willen zij duidelijkheid in besluitvorming en planningen. Alvorens zij aan veranderingen meewerken, willen ze eerst weten wat de logica daar achter is. Doelgericht en altijd op zoek naar de competenties in hun omgeving. 

Op het moment dat je als organisatie de ratio-mens de ruimte geeft, krijg je daar veel voor terug; een resultaat gedreven medewerker die graag de competitie aangaat, oplossingen realiseert en structuren aanbrengt.

Ghandi.jpg