U bevindt zich hier: Home Blog De mensen-mens; wat draagt bij aan de harmonie?

De psycholoog Jung geeft vastgesteld dat mensen aangeboren voorkeuren hebben. Deze voorkeuren typeren mensen. Ik wil graag een aantal van Jungs inzichten rond aangeboren, menselijke voorkeuren met je delen.

De mensen-mens; wat draagt bij aan de harmonie?

Wist je dat mensen op verschillende manieren beslissingen? De één door de weg van de logica te bewandelen. De ander door zich te verplaatsen in de situatie. De populaire uitdrukking ‘een mensen-mens’ typeert deze laatste soort mensen.

Deze verbindende types hebben het vermogen zich in een ander te verplaatsen. Zijn primair op zoek naar wat hen met die ander verbindt en treden mensen met vertrouwen tegemoet. Schromen niet hun waardering voor anderen uit te spreken. Willen graag dat zaken persoonlijk zijn. Gevoelig voor waardering en erkenning door anderen. Begrijpen de waarden die bij veranderingen een rol spelen. Groot geloof in het proces.

Op het moment dat je als organisatie de mensen-mens de ruimte geeft, krijg je daar veel voor terug; de bewaker van de menselijke maat, groot inzicht in wat voor de organisatie belangrijk is en sterke bijdrage leverend aan de harmonie op en tussen afdelingen.

team.jpg