Louterend effect

In drie dagen las ik je bijzonder eerlijke boek. Bepaalde passages uit het boek hadden een louterend effect op me. Dank hiervoor.

U bevindt zich hier: Home Blog De plannen-mens; wat is mijn plan?

De psycholoog Jung geeft vastgesteld dat mensen aangeboren voorkeuren hebben. Deze voorkeuren typeren mensen. Ik wil je graag een aantal van Jungs inzichten in de aangeboren, menselijke voorkeuren met je delen.

De plannen-mens; wat is mijn plan?

Wist u dat mensen op verschillende manieren hun werk inrichten. De één door voortdurend op zoek te zijn naar de verschillende opties, de ander door snel tot duidelijkheid te komen. ‘What’s the plan’ is een uitspraak dat deze laatste soort mensen typeert.

Deze planmatige types hebben het vermogen snel tot een plan te komen en tot een beslissing over te gaan. Verrassingen houden ze niet van en zij doen er dan ook alles aan om deze te voorkomen. Halen plezier uit het routinematig uitvoeren van hun taken.

Het doel staat voorop en de weg er naar toe is van ondergeschikt belang. Willen graag dat doelen helder zijn, die door een doordacht actieplan worden behaald. Een actieplan dat natuurlijk uit een aantal aparte, duidelijke fases bestaat.

Op het moment dat je als organisatie de plannen-mens de ruimte geeft, krijgt u daar veel voor terug; snelle beslissingen, duidelijk gefaseerde plannen met prioriteiten en iemand die zich ook aan het plan houdt.

bergbeklimmers.jpg