U bevindt zich hier: Home Blog De flexi-mens; wat wil ik nog weten?

De psycholoog Jung geeft vastgesteld dat mensen aangeboren voorkeuren hebben. Deze voorkeuren typeren mensen. Ik wil graag een aantal van Jungs inzichten in de aangeboren, menselijke voorkeuren met je delen.

De flexi-mens; wat wil ik nog weten?

Wist je dat mensen op verschillende manieren hun werk inrichten. De één door snel tot duidelijkheid te komen, de ander door voortdurend op zoek te zijn naar de verschillende opties. ‘Niets is in beton gegoten’ is een uitspraak dat deze laatste soort mensen typeert.

Deze flexi-mensen hebben het vermogen snel te schakelen, flexibel te reageren op zich dan voordoende zaken. Plannen op hoofdlijnen zijn voor hen voldoende om tot actie over te gaan. Daarbij verrassingen eerder op te zoeken dan te vermijden.

Graag willen zij gedurende het proces aanpassingen kunnen aanbrengen, dat ze overigens de meest normale zaak van de wereld vinden. Waarom je houden aan een plan als blijkt dat een andere aanpak toch beter werkt?

Op het moment dat je als organisatie de flexi-mens de ruimte geeft, krijg je daar veel voor terug; een van nature nieuwsgierig mens, altijd op zoek naar verbeteringen en in staat flexibel om te gaan met situaties.

Diversiteit.jpg